Activiteiten

encaustic painting.1

Encaustic painting.
ketting sonjaKetting maken met Sonjawp_20160729_002

Pretex beelden maken

Knipsel Logo SVH

HELMOND-2017 logo
RouteKaarsenzakkenKaarsenzakken SlVHoop
dymphy

Cirkel pompoen asten
Pompoenendag Asten
logo-uniy

Cirkel mindfulness3Mindfulness in de Cirkel

brug

vipe-logo-inzamelpunt
____________________________________

Lees en bekijk hier de webversie van sept-okt 2017 van de activiteitenfolder.

Nog lopend programma: 8 sept. Kaarsenzakken beschilderen.

Onder deskundige leiding aan het werk met je eigen kaarsenzak voor de samenloop Voor Hoop


Hij is weer (bijna) voorbij……. 

Hopelijk heeft iedereen een fijne zomer gehad: genoten van de zon, de prachtige bloemen; genoten van een wandeling of een gezellig fietstochtje met tussenstop op een terras; genoten van een kopje koffie in je eigen tuin. De vakantieperiode voor ons inloophuis met al zijn buitenactiviteiten was ook zeer geslaagd. De komende maanden blijven we weer meer binnenshuis met de diverse workshops en activiteiten.

Het zou mooi zijn als er bij het aanbod van deze twee maanden ook iets voor jou tussen zit.

De fitness bij de buren op de vrijdagmorgen start weer op 15 sept. Aanvang 10.30 u. We vragen iedereen zich wel aan te melden voor ’n workshop, zodat wij weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen.

Om nieuwe gasten een kans te geven om deel te nemen aan een activiteit, willen we nogmaals benadrukken dat bij over-inschrijving ‘nieuwe’ gasten voor gaan. We hopen dat iedereen hiervoor begrip heeft.

Rouw- en Verliesbegeleiding o.l.v. rouwbegeleider Misrie van Rixtel
De bijeenkomsten zijn 1x per maand op de Donderdagavond (voorheen Maandagavond) van 19.30-21.00 uur. De eerste keer is op 31 Augustus. Tijdens deze avonden wordt er ruimte geboden om je verhaal te vertellen en te delen met anderen. Het woord ‘verlies’ heeft in De Cirkel een brede dekking. Je kunt bijvoorbeeld denken aan: minder kunnen presteren dan voor je ziek zijn; verlies van een dierbare; je oude IK kwijt zijn, etc. Omgaan met verlies is niet gemakkelijk. Wij kunnen je als inloophuis ondersteuning bieden. Je bent daarom van harte welkom op deze avonden.

De Yoga-lessen starten weer in september.
Voor de dinsdagavond-groep starten de lessen weer op 5 september. Op woensdagochtend 6 september om 10.45 is er een kennismakingsbijeenkomst voor de deelnemers aan de woensdagochtend Yogagroepen. Zij kunnen dan de twee nieuwe yogaleraressen ontmoeten. Aansluitend is er om 12.15 uur een gezamenlijke lunch voor de drie yogagroepen.

Vrijdag 8 september: Menukaarten voor De Cirkel maken
De kookclub verzorgt eenmaal per maand een 3-gangenmenu voor onze gasten. Om de eettafel gezellig aan te kunnen kleden, gaan we mooie menukaarten maken. Gerda Verduin laat ons wat ideeën zien en onder leiding van haar gaan we aan de slag. Lees hier het interview van Jan-Willem v.d. Enden met Marij Huijgens

Zaterdag 9 en Zondag 10 september SamenLoop voor Hoop
HELMOND-2017 logo
Ook dit jaar is er weer een SamenLoop voor Hoop. Dit maal op het HAC-terrein in Stiphout. De atletiekbaan en omgeving zullen dit keer de thuisbasis zijn voor alle deelnemers aan deze loop.
Zowel eregasten (voorheen survivors genoemd), lopers en andere belangstellenden komen hier bij elkaar.
De eregasten zullen deze dag lekker verwend worden: zij kunnen deelnemen aan mooie workshops en genieten van heerlijke maaltijden. Omdat er nog veel onderzoek gedaan moet worden naar kanker, zijn alle inschrijvingen van harte welkom.

Ga naar de site samenloopvoorhoop.nl/helmond en meld je aan: klik op ‘inschrijven’; klik daarna aan ‘survivor’  of  ‘teamlid’.  Als je ‘teamlid’ invult kun je daaronder je team kiezen. Wil je met ons inloophuis meelopen? Dan kies je team ‘KWF/De Cirkel team 7 Op die manier kun je lekker met een groep lopen. Iedereen is welkom in ons team!

Maandag 11 september: Paardencoaching workshop door Dymphy Vissersdymphy-co-11
Vorig jaar heeft zij bij ons een presentatie gegeven met uitleg over haar werk. Deze keer gaan wij naar haar manege in Someren Eind om de theorie te toetsen aan de praktijk. Zij zal laten zien hoe zij mensen kan coachen met behulp van een paard. Mensen zitten dan niet op het paard, maar staan er naast of in de buurt.

Lotgenotenbijeenkomst Prostaatkanker
Maandag 18 september Prostaatkanker; hoe kun je er mee leven? Maandag 16 oktober:  Heb je nog vragen vóór of na de behandeling?

We starten weer met Fotografielessen.

Je hoeft géén hele reeks te volgen; kunt per les inschrijven.
– We trappen af met een vervolg op de basiscursus uit het voorjaar. Deze start op woensdag 20 september (daarna 15/11,21/2 en 18/4)
Ook geven we weer Basis Fotografielessen: De eerste op woensdag 18 okt. (en 17/1 en 21/3.
– Als afsluiting is er een expositie op 16 mei voor beide groepen.

Film in de Cirkel:
My cancer (Mijn kanker) Meral filmt haar eigen leven met kanker 11 okt 19.30-21.00 uur Lees meer

Op donderdag 12 oktober is het Vrouwendag van 10.00 tot 15.00 uur.
Een gezellige dag die start met koffie en iets lekkers. Het programma van die dag blijft een beetje een verrassing, maar een heerlijke lunch en een workshop zullen niet ontbreken. Durf jij je laten verrassen?

De cursus Mindfulness start op maandagavond 23 oktober.
Een serie van 6 bijeenkomsten onder leiding van Marij Huigen. Zij geeft al verschillende jaren deze groepstrainingen in de Cirkel. Op deze avonden geeft zij je handvatten om meer bewust in het hier en nu te zijn. Het is een praktische training in het met aandacht omgaan met gevoelens en gewoonten. Lees hier  het interview van Jan-Willem v.d. Enden met Marij Huijgens.
Bijeenkomsten op 6 opeenvolgende maandagavonden van 19.30-21.00 u: 23/10, 30/10, 6/11,  13/11,  20/11,  27/11.

Bijeenkomst Kanker en Werk  woensdag 25 oktober
Moe, spierpijn, prikkelbaar¦..?  Praat met ons mee!

Vitaliteit is een ruim begrip. Vitaliteit heeft een link met bewegen, eten, met stress omgaan, verkeerde houding, etc. Mensen kunnen na een behandeling last blijven houden van vermoeidheid, blijven met klachten zitten. Men loopt met vragen rond als: Waar kan het aan liggen en wat moet ik eraan doen? Krijg ik mijn vitaliteit terug? Met deze vragen gaan we op deze avond aan de slag.

Quilten op de dinsdagochtend twee keer in de maand.
Creatief bezig zijn met textiel in een kleine groep. Onder leiding van Patty Sonnemans leer je gemakkelijk de eerste stappen in het quilten. Heb je zelf al veel ervaring in het quilten dan ben je ook welkom en kun je op je eigen niveau verder aan de slag. Patty heeft verschillende Quiltboeken, waaruit je inspiratie op kunt doen.

Pompoendagen in Asten  14 t/m 22 oktober
Op 16 oktober 2017 van 13.00 tot 16.00 uur gaan we weer een keer naar het Klokkenmuseum in Asten.

Er zijn er tienduizenden pompoenen te zien tijdens de Pompoendagen bij Museum Klok & Peel. Het grootste pompoenevenement van de Benelux vindt dit jaar voor de 27e keer plaats.  Jong en oud zijn dagelijks van 12.00 tot 17.00 welkom in een gezellige wereld vol pompoenen. Er is o.a. een pompoenmarkt, kinderen kunnen hun eigen Halloween pompoen snijden of pompoenkaarsjes maken, ook zijn er verlichte kunstig uitgesneden pompoenen creaties van pompoenen en een spannend verhalenbos.
Midden in de museumtuin zijn verschillende reuze pompoenen te bezichtigen.
Het thema van dit jaar is: Van Mondriaan tot Dutch design.


Voor meer informatie over de Activiteiten die wat meer uitleg kunnen wensen. Zie in het hoofdmenu bij actueel/agenda

In de kolom links enkele voorwerpen en sierraden die gemaakt kunnen worden tijdens workshops.
Op de laatste vrijdag van de maand is bij voldoende belangsteling, tijdens de inloop de Smoothie-bar open. Voor recepten (kijk hier) .
_______________________________________________________________________________________
De fotoreportages van div. activiteiten staan op de foto pagina.

Kijk voor de agenda in het menu op actueel / agenda.

Lees en bekijk hier de webversie van sept-okt 2017 van  de activiteitenfolder.
Lees en bekijk hier de webversie van jul-aug 2017 van  de activiteitenfolder.
Lees en bekijk hier de webversie van mei-juni 2017 van  de activiteitenfolder.
Lees en bekijk hier de webversie van mrt-apr. 2017  van de activiteitenfolder.
Lees en bekijk hier de webversie van jan-febr. 2017  van de activiteitenfolder.

Laat ons even weten als je aan een activiteit deel wilt nemen: Mail naar info@inloophuisdecirkel.nl

Kijk voor meer informatie op: www.inloophuisdecirkel.nl

Reacties zijn gesloten.