Activiteiten

kerstman
Kerstmannen maken met Riekushelmont k2
Cirkel_kerstboompje klKerstboompjes versierenIMG_8025-1encaustic painting.1

Encaustic painting.
ketting sonjaKetting maken met Sonjawp_20160729_002
Pretex beelden maken Cirkel mindfulness3Mindfulness in de Cirkel
vipe-logo-inzamelpunt
 Cirkel_quilt3  

Sponsors met terug kerende acties.
logo-uniy
brug
KeukenKunst_Kookstudio_Def kl
logo Jumbu
____________________________________

De nieuwe folder is uit.
Lees en bekijk hier de webversie van jan-febr. 2018 van onze activiteitenfolder.
**********************************************************************

 Dinsdag 2 januari is iedereen weer heel erg welkom in De Cirkel !

********************************************************************

Lieve gasten, de allerbeste wensen voor het Nieuwe Jaar!

 Buiten is het koud; de wind loeit om het huis en de regen kletst tegen de ramen. Dan is het tijd om in De Cirkel een kopje koffie te komen drinken. Bij ons is het lekker warm. Je bent van harte welkom!
Wat de sfeer in ons inloophuis nog beter maakt, zijn de wekelijkse bossen bloemen die wij van de firma Kees Quekel uit Winkelcentrum De Bus krijgen.  Wij zijn daar erg blij mee: de bloemen maken De Cirkel nog warmer.

In januari en februari hebben we weer een heel aantal activiteiten voor je.

Spreekuur ‘Kanker en Werk’ in De Cirkel.
Elke 1e dinsdagavond van de maand van 19.30 tot 21.00 uur, startende 6 februari.
Bij arbeidskundige Mariëtte van Hooff kun je met vragen terecht over je werk, zoals: Re-integratie, hoe doe ik dat? Wat zijn mijn rechten en plichten? Wat zeg ik wel en wat zeg ik niet? Voor een gesprek ruimt zij per persoon 45 minuten in. Meld je aan bij Mariëtte van Hooff  via de mail op mariette@informa.coach of bel haar op 0492-574830.

Quilten: Elke 2e en 4e dinsdagochtend van de maand.
Creatief bezig zijn met textiel in een kleine groep. Onder leiding van Patty Sonnemans leer je gemakkelijk de eerste stappen in het quilten. Heb je zelf al veel ervaring in het quilten dan ben je ook welkom en kun je op je eigen niveau verder aan de slag.

Gezellig samen dineren. Do. 11 jan. en 8 febr. 

Heb je nog niet bij ons aan tafel gezeten? Er is elke keer weer plek voor nieuwe mensen. Kom genieten van een heerlijk 3-gangen-diner, dat wordt klaar gemaakt door onze gastvrouwen. Het eten is niet alleen lekker, maar je zit aan een sfeervolle tafel en de gerechten worden prachtig opgediend.  En wat is er gezelliger dan samen eten?

Bakkie Troost Heeft u behoefte om te praten over uw verlies dan bent u zonder afspraak welkom maandagmiddag 15 januari van 14.00 – 15.30 uur.  Een kort gedichtje bij: ‘het leven gaat verder’  zegt men ‘ je moet het verlies een plaats geven’  zegt men ‘je hebt toch nog……..’  zegt men

Lotgenotenbijeenkomst Prostaatkanker
Ma. 15  jan. Thema: Ben je anders gaan eten toen je prostaatkanker kreeg?
Ma. 19 febr. Thema: Hoe ga je om met veranderingen in je leven, als je met prostaatkanker te maken hebt?

Di. 16 jan. en 20 febr. Brei-Boezem.
Heb je zin om in een klein gezellig clubje te komen breien? Je zult misschien nog nooit een ‘borst’ gebreid hebben, maar in ons inloophuis doen we dat al ruim ’n jaar.  Stichting BreiBoezem heeft als doel  vrouwen, die getroffen zijn door borstkanker en een (gedeeltelijke) borstamputatie hebben ondergaan, GRATIS te voorzien van gebreide borstprotheses. Deze gebreide borstprotheses zijn een goed alternatief voor siliconen borstprotheses. Ze zijn comfortabel (lichtgewicht en ademend), wasbaar en voelen als ‘echt’ aan.

Je kunt bij ons een aanvraag indienen om in aanmerking te komen voor deze gebreide borst(en). Vervolgens worden deze in huis gebreid en als ze klaar zijn, kunnen ze ook bij ons inloophuis opgehaald worden.

Do. 18 jan. en 15 febr. Rouw en Verliesbegeleiding o.l.v. rouwbegeleider Misrie van Rixtel.
Op deze avonden (19.30-21.00 uur) wordt er ruimte geboden om je verhaal te vertellen en te delen met anderen. Het woord ‘verlies’ heeft in De Cirkel een brede dekking. Je kunt bijvoorbeeld denken aan: minder kunnen presteren dan voor je ziek zijn; verlies van een dierbare; je oude IK kwijt zijn, etc. Omgaan met verlies is niet gemakkelijk. Wij kunnen je als inloophuis ondersteuning bieden. Je bent daarom van harte welkom op deze bijeenkomsten.

Lezingen:
-Wo. 24 jan. over Darmkanker door Dr. Janssen: Meer informatie hierover is nu niet voorhanden, maar verschijnt te zijner tijd op de website. -Wo. 21 febr. over ‘Vermoeidheid en Kanker’ door Marlies Peters.

Zij werkt bij de afdeling medische oncologie van het Radboud UMC in Nijmegen. Eerst als oncologieverpleegkundige, momenteel als verpleegkundig expert, onderzoeker en kwartiermaker geriatrische oncologie. Sinds 2004 is Marlies betrokken bij onderzoek naar ‘Vermoeidheid en Kanker’ en hierin werkt zij nauw samen met het Nederlands Kenniscentrum voor Chronische Vermoeidheid. In 2009 startte zij zelf een onderzoek naar vermoeidheid bij patiënten met ongeneeslijke kanker. Daarbij heeft zij, naast vermoeidheid bij patiënten, ook gekeken naar vermoeidheid bij mantelzorgers.

Do 25 jan. Bloemschikken
Deze keer gaan we aan het werk met de Anthurium. De kleur is nog niet bekend, maar zoek in ieder geval een stuk hout als ondersteuning van het bloemstuk dat we gaan maken. Heb je geen hout, laat het Dinnie even weten.

Ma. 29 januari Quiz Heemkundekring Helmont.
In het verleden zijn we al eens bij de Heemkundekring op bezoek geweest. Nu komen zij met een speciaal programma naar ons toe. Weet je totaal niets over Helmond, dan kun je deze middag nog wat bijleren. Weet je daarentegen veel over de gebouwen van vroeger, over bekende Helmonders of over De Knaal? Doe dan mee met deze quiz! Misschien ga je deze middag met de eer strijken en win je ‘eeuwige roem’.

Bijeenkomsten Kanker en Vitaliteit voor patiënten, maar ook zeker voor de partners.
Wo. 7 febr. Thema: Vertrouwen.        Wo.14 mrt. Thema: Vermoeidheid.

Do. 8 febr. Workshop met ijsbloemenglas.
20170130_121311
Marianne van de Cruys gaat weer een leuke workshop geven met een bijzonder soort glas. Heb je nog plek in huis of creëer je deze middag een cadeautje voor iemand anders, het resultaat zal in ieder geval zeer bevredigend zijn.

Maandag 12 febr. Workshop ‘Exclusieve ketting vilten’.
Ineke Goedhart is een ervaren viltster: zij kan van wol echt van alles maken. Zo kennen wij van haar hand sjaals, hoedjes en halssieraden. Bij deze workshop heeft ze plek voor 8 enthousiastelingen. Ze gaat je leren vilten en gelijk maak je ook een mooie ketting. Kies je eigen kleuren wol en laat je handen wapperen: pak een matje, zeep en wol en rollen maar…. Op het eind van deze middag heb je een moderne ketting.


Voor meer informatie over de Activiteiten die wat meer uitleg kunnen wensen. Zie in het hoofdmenu bij actueel/agenda

In de kolom links enkele voorwerpen en sierraden die gemaakt kunnen worden tijdens workshops.
_______________________________________________________________________________________
De fotoreportages van div. activiteiten staan op de foto pagina.

In verband met de privacy van onze gasten kunt u op de PC van de documentatiehoek meer foto’s en video’s  bekijken

Kijk voor de agenda in het hoofdmenu op actueel / agenda.

Lees en bekijk hier de webversie van jan-febr. 2018 van onze activiteitenfolder.
Lees en bekijk hier de webversie van nov-dec. 2017 van onze activiteitenfolder.

Laat ons even weten als je aan een activiteit deel wilt nemen: Mail naar info@inloophuisdecirkel.nl

Reacties zijn gesloten.