Hoogtepunten

?

Een mooi optreden van

Tonny Wijnands

in de Cirkel lees meer

 

 

 


IMG_5285-1

EyeOn Croy bekijk de foto’s en lees de tekst hier

 

 


Cirkel ASML

 

Excursie naar ASML 11 juli 2017

klik op het logo voor een verslag.


In juni is een artikel in de Nieuwsbrief van ViERBINDEN uit Laarbeek geschreven over de Cirkel.

Knipsel VierbindenKlik op het logo voor de hele publicatie.

 


Cirkelvrijwilliger van het jaar: Hein van Oorschot

HEIN3Op 4 februari, Wereldkankerdag, is de Helmondse binnenhuisarchitect Hein van Oorschot door het regionaal inloophuis De Cirkel uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar.

Bij de aanbieding van de wisseltrofee benadrukte voorzitter Astrid Veeris de grote inzet van Van Oorschot bij de inrichting van de nieuwe locatie van het inloophuis. ‘Hij heeft ons van advies gediend, allerlei opties aangedragen, ons behoed van verkeerde keuzes, de beste kortingen bedongen en ons ook gerespecteerd als we het toch anders wilden.
En het resultaat van zijn werk mag er zijn,’ sprak Veeris.
Fotobijschrift: v.l.n.r. Cathy en Hein van Oorschot en Astrid Veeris
Foto Jan-Willem van den Enden


Logo RoparunInloophuis De Cirkel bedankt Running team Laarbeek Logo Running Team Laarbeek

voor de aanbevelingsbrief die zij naar Roparun stuurde waarin zij onze subsidieaanvraag ondersteunen. En met succes!

De toekenning van het gigantische bedrag van Roparun van  € 75.000,-  voor inrichting van ons nieuwe pand en tevens voor de lift is een feit.


cheque-sor-1Overhandiging van de cheque met de netto opbrengst van de actie die de “Soroponisten” voor het inloophuis hebben georganiseerd.

€ 9474,- een fantastisch bedrag.

Het inloophuis en dus de gasten, zijn hier blij mee zodat er weer de nodige zaken kunnen worden aangeschaft en mooie dingen kunnen worden georganiseerd voor de gasten.

Op de foto de beide voorzitters.


MuziekHelpt24 mei Muziek Helpt bekijk hier de pagina van Ditisonzewijk en met de foto’s gemaakt door Jan-Willem van den Enden. ‘Muziek helpt’ de Cirkel

‘Een inloophuis runnen zoals De Cirkel kost geld en dat krijgen we via giften en donaties. We moeten onze eigen financiële broek ophouden,’ legt bestuurslid Leo Kivits uit. ‘Het geld dat we krijgen wordt voornamelijk besteed aan vaste lasten zoals de huur van het pand, energiekosten, een betaalde coördinator en geld voor activiteiten. ‘Met ‘Muziek Helpt’ willen we het mes aan twee kanten laten snijden: een fijne avond verzorgen voor onze bezoekers en vrijwilligers en het vinden van sponsorgeld’.

Kivits is druk bezig met René van Luytelaar en Mario Cortenbach (beiden van Striepke Veur) een avondvullend programma te organiseren. Kivits: ‘De gemeente heeft zaterdagavond 21 mei belangeloos het Speelhuis ter beschikking gesteld. René en Mario zijn bezig artiesten te zoeken, die uiteraard ook gratis hun medewerking willen verlenen. Denk aan muziek en cabaret met een sterk lokaal/regionaal tintje. We hebben er alle vertrouwen in dat het gaat lukken.’

Bestaansrecht
Dat regionaal inloophuis De cirkel de afgelopen 6 jaar haar bestaansrecht heeft bewezen, bewijst de publieksprijs Helmonder van het jaar 2015 die ze begin van dit jaar mocht ontvangen. ‘Na een medische behandeling ben je er vaak nog niet,’ vervolgt kivits. ‘In die fase kan een laagdrempelig inloophuis veel betekenen, een kop koffie, een luisterend oor of meedoen aan een activiteit kan veel betekenen. Het inloophuis, waar nog duidelijk groei inzit, staat open voor bezoekers, maar wil ook graag openstaan voor giften en donaties. Het een kan niet zonder het ander en dat kan op een prettige manier zoals met een muzikale verwenavond.’

Verbinden
Kivits; ‘De eerste reacties spontane reacties zijn hartverwarmend. Maar we zijn er nog niet. Het zou prachtig zijn als er uit het bedrijfsleven ‘gulle gevers’ zouden opstaan die hun naam aan ‘Muziek helpt’ of aan De Cirkel willen verbinden.’ Interesse? ‘Ze mogen me altijd mailen of bellen,’ besluit Kivits en somt zijn mailadres en telefoonnummers op: leo@kivits.nu of 0492-590902 en 06-53963532.


Mannendag 2016 Helmond, 10 maart 2016

Een fantastische mannendag 2016 met mooi weer, gebak bij De Cirkel, bezoekje aan onze toekomstige nieuwe locatie, eigen gemaakte lunch bij “Keukenkunst”, bedrijfsbezoek NedSchroef en afsluiting bij De Cirkel.KeukenKunst_Kookstudio_Def kl

De Kookworkshop bij Frits van der Linden van Keukenkunst was een bijzondere ervaring.

logo Jumbu20160310_140431Met 14 personen hebben we geleerd in een uurtje een complete lunch te bereiden.

Op de menukaart stond een bijzondere groentesoep, overheerlijke worstenbroodjes (ook die hebben we helemaal zelf gemaakt), sandwiches en ook nog een heerlijk nagerecht. We hebben veel plezier gehad met het bereiden en ook heerlijk hiervan gegeten.
Al deze gerechten mochten we maken met de materialen geschonken door JUMBO Brandevoort.

Bedankt Frits v.d. Linden en Ton Bax van JUMBO Brandevoort het was fantastisch.

Nedschroef
Het bezoek aan Nedschroef viel bij de gasten ook in zeer goede aarde. Ondanks de herrie in zo’n bedrijf werden we door Rianne met headsets door het bedrijf geleid.
Veel gezien van een fabriek waar je niet van verwacht als je op de Kanaaldijk rijdt dat daar zo’n mooi bedrijf staat dat over de hele wereld bedrijven, producten levlogo Nedschroef _RGB (2)ert.

DSC04164We mogen best trots zijn dat we in Helmond de Holding van de Koninklijke Nedschroef binnen de stadsgrenzen hebben.

Ter afsluiting hebben we in de Cirkel, bij een drankje een hapje, nog wat nagepraat.

Iedereen ging voldaan naar huis. We waren het er allemaal van overtuigd dat dit een heel fijne dag was, waar de mannelijke gasten weer eens een verzetje hadden.
Want dat is ook een doel van het “Inloophuis de Cirkel.

Dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt.


Udo Holtappels en Jorgen Bijsterveld: vrijwilligers van het jaar 2015 van inloophuis De Cirkel

Jorgen Bijsterveld en Astrid Udo Holtappels en Jorgen Bijsterveld van Groep 5700 zijn 4 februari, Wereldkankerdag, uitgeroepen tot vrijwilligers van het jaar. Inloophuis De Cirkel zet elk jaar één of meer vrijwilliger(s), die veel voor ze betekenen of betekend hebben graag in het zonnetje.

Holtappels en Bijsterveld ondersteunen vanaf het begin het inloophuis met grafische ondersteuning, teksten en presentaties. Bijsterveld richt zich met name op het grafisch werk (ontwerpen posters, leaflets etc.) en Holtappels neemt vooral op grote Cirkelevenementen de organisatie en presentatie voor zijn rekening.

Fotobijschrift:
Jorgen Bijsterveld neemt de prijs in ontvangst van Astrid Veeris, voorzitter van De Cirkel.
(foto: Jan-Willem van den Enden)


Acceptatie hoe doe je dat?
Praat met ons mee; ‘kanker en vitaliteit’

Marriette van Hooff - vitaliteitssspecialistOp woensdagavond 3 februari om 19.30 uur houdt inloophuis De Cirkel, een interactieve bijeenkomst over kanker en vitaliteit voor 30-65 jarigen die kanker hebben of hebben gehad en hun naasten. Het thema van de avond is ‘Acceptatie en zingeving’. De gratis bijeenkomst, begeleid door vitaliteitsspecialist Mariëtte van Hooff , is in inloophuis De Cirkel, Piet Heinstraat 59 in Helmond.

De bijeenkomst is een vervolg op een startbijeenkomst waar besproken werd wat vitaliteit inhoudt. Op deze bijeenkomst werd snel duidelijk dat belangrijke thema’s waar iedereen mee worstelt ‘acceptatie van minder kunnen’ en ‘angst voor terugkeer’ zijn. Woensdag 3 februari staat het eerste thema centraal. Net als de vorige keer hoopt De Cirkel dat deze bijeenkomst goed bezocht zal worden. Het thema moet een hoop mensen aanspreken en voor de kosten hoef je het ook niet te laten. De avonden zijn gratis.

 

Marriette van Hooff – vitaliteitssspecialist


Nominatie voor “Helmonder van het jaar 2015”

promofilm 2 (2)Het is 30 november 2015 als onze voorzitter een telefoontje krijgt met de mededeling dat we zijn genomineerd voor de Helmonder van het jaar 2015 award.       Wat een fantastisch nieuws!
Deze nominatie is een erkenning van het goede werk dat we verrichten en de waardering daarvan van de stad Helmond.
En wat staan we tussen een goed gezelschap; Festival Impact en het Literair Café. Onze felicitaties ook aan hen.

Promotie filmpje
Onderdeel van de nominatie is een promofilmpje dat van de genomineerden wordt gemaakt.

Stem voor de publieksprijs
Op 4 januari 2016 wordt bekend gemaakt wie de Helmonder van het jaar 2015 wordt. En er is een publieksprijs waar iedereen aan kan bijdragen door te stemmen op een van de genomineerden.


Bella Donna Dag bij De Cirkel

viva 2011 024Op dinsdag 19 mei biedt Inloophuis De Cirkel Helmond/de Peel,compilatie Vivadag

in samenwerking met Ciska Roth van Color Mix en Els Boekhorst van Something Els en hun team, vrouwen getroffen door kanker een gratis verwendag aan.

De dag heette eerst de Viva La Donnadag naar de landelijke organisatie die helaas afgelopen jaar is opgeheven. Vanwege het grote succes van de afgelopen vijf jaar hebben wij echter besloten door te gaan met deze verwendag.

De dag gaat voortaan de Bella Donna Dag heten.


Speelhuis 2015
cirkelposter kle

Professor dr. Ir. Ellen Kampman was de gastspreker dichterbij 2 kl
op lezing in het kader van onze  1e lustrum viering.

Fotosessie n.a.v. ons vijfjarig bestaan 4-2-2015,

Rabobank-magazine “Dichterbij”

Tijdens een mozaïek workshop heeft de Rabobank Peel noord, een foto laten maken en een mooi stuk geschreven in “Dichterbij” het huisblad van de regionale afd. v.d. Rabobank (bekijk hier het hele blad)


Spreektijd in de gemeenteraad Astrid Veeris

Hier onder geven wij graag wat meer informatie over de tekst die Astrid Veeris namens het bestuur heeft uitgesproken tijdens de gemeenteraadvergadering van afgelopen woensdagavond (15-okt.).  De aanwezigen  waren onder de indruk van dit stevige verhaal. Het moest binnen 5 minuten worden neergezet. Dat is goed gelukt. Het punt is gemaakt:  Wij willen subsidie voor de huur van het inloophuis en ook voor een coördinator lees meer.


Familiedag 2014

Op zaterdag 17 mei vond onze eerste familiedag plaats.IMG_6781
WP_20140517_006

Er was door onze vrijwilligers i.s.m. met vrijwilligers van de ABN-AMRO veel werk verricht in de voorbereiding en dat konden we merken.
Zo zonnig als de dag was, zo was ook de binnenkomst bij het inloophuis.
Toch zeker 70 mensen hebben de Cirkel deze dag bezocht.
Poffertjes, popcorn en broodjes knakworst, een loterij, schilderen, sieraden maken, vogelhuisjes bouwen, stoeptekeningen en darten….dit alles maakte dat mensen op hun gemak een kijkje konden nemen of actief konden deelnemen!   Een bijzondere en gezellige dag!

Dus dank aan alle mensen, inclusief de medewerkers van ABN-AMRO die deze dag mogelijk hebben gemaakt.


Mannendag 13 februari 2014

Prostaatkankerfoto2014Deze dag was georganiseerd voor uitsluitende mannelijke gasten. In de ochtend werden de deelnemers ontvangen met koffie en gebak. Daarna was er een workshop roulette. Na een heerlijke lunch (zie bijgaande foto) ging iedereen naar Het Hout om te snookeren. En dit onder het genot van een hapje en een drankje. De dag werd afgesloten met vrijkaartjes voor Helmond Sport.
Iedereen heeft enorm genoten. ABN-AMRO, Holland Casino, Snookertown en Helmond Sport: Bedankt voor jullie bijdragen! Jullie hebben mede gezorgd voor deze fantastische dag. Ook alle vrijwilligers van De Cirkel: Bedankt voor jullie inzet!
“Zeker voor herhaling vatbaar”, volgens de deelnemers. Fijn, zo’n compliment!


Samenloop voor Hoop: De Cirkel vrijwilligers van het jaar

Cirkel Samenloop trofee 2013

Op 4 februari 2014, Wereldkankerdag, is Samenloop voor Hoop uitgeroepen tot De Cirkel vrijwilligers van het jaar. In haar speech roemde voorzitter Karen van Hooff (rechts op de foto) vooral de enorme inzet van het bestuur van

Samenloop voor Hoop om 10% van de opbrengst van het tweejaarlijks evenement veilig te stellen voor het inloophuis. In het verleden ging de opbrengst voor 100% naar het KWF.
Namens Samenloop voor Hoop nam Wim Hillenbrink (links op de foto) de wisseltrofee in ontvangst.


 Geslaagde talkshow Kanker en Toekomst in het Speelhuis op 22 oktober 2013

22 okt. Forumavond in het Speelhuis

22 okt. Forumavond in het peelhuis

Ruim 300 bezoekers zochten op 22 oktober om half acht een plaatsje in Het Speelhuis. Een bijna vol huis maakte duidelijk dat de talkshow een schot in de roos was. Een dankbare taak voor de discussieleiders Udo Holtappels en Ingeborg Odekerken om met vier gasten in afzonderlijke sessies het onderwerp kanker en toekomst te behandelen.

Ieder vanuit zijn of haar eigen optiek.Talkshow Toekomst van Kanker - Speelhuis Helmond
Huisarts Lex Bos voorziet de komende jaren weinig verandering in de manier waarop huisartsen omgaan met patiënten die kanker hebben. Mensen worden ouder en dus komen ziekten als kanker vanzelf om de hoek kijken verklaarde hij. En dus krijgen we het drukker.
Ervaringsdeskundige Henriette Verhoeven brak een lans voor complementaire therapieën. Zelf heeft ze veel baat bij meditatie en acupunctuur en gaat zij kritisch om met voeding. Op deze manier houdt zij meer regie over het ziekteproces, na terugkeer van kanker.
Bij internist hemato-oncoloog Esther Jacobs werd vooral stil gestaan over de betaalbaarheid van goede behandelingen in de toekomst en hoe we dit kunnen bewaken.
Acupuncturist Bert Pijnenburg tenslotte maakte duidelijk dat er behalve een Westerse ook Oosterse inzichten zijn en dat in Chinese ziekenhuizen beide aanpakken goed samenwerken.

Vier interessante gesprekken, die een breed scala van het onderwerp Kanker en Toekomst behandelden en lieten zien dat De Cirkel zich ook goed kan presenteren buiten de muren van het warme inloophuis. Dit om de gang naar De Cirkel zo laagdrempelig mogelijk te maken voor mensen met kanker en hun naasten.


Buurtfestival Groet & Ontmoet Oost

Opendag 01.09.2013 3Dat er in De Cirkel vaart zit, is na 1 september wel duidelijk geworden. null

Als deelnemer van “Buurtfestival Groet & Ontmoet Oost” werd er zwaar geschut ingezet: TRIKES! Belangstellenden konden een ritje maken op deze mechanische hoogstandjes. Halverwege deze rit werd een tussenstop gemaakt bij De Cirkel en konden de passagiers afstappen om kennis te maken met de mogelijkheden van ons inloophuis. Dit uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. De trikes bleken zoveel belangstelling te trekken dat na een paar uren besloten werd de passagiers niet meer te laten afstappen, maar meteen door te rijden om de lange rij wachtenden in te korten. De 7 trikers hebben deze dag 160 ritten gereden en dit leverde in totaal 500 euro op. Ook in De Cirkel is het de hele dag gezellig druk geweest en werden er spontaan donaties gedaan. Aan het einde van de dag werd de inwendige mens van de vrijwilligers versterkt met een enorme pan met nasi en saté. Ook een donatie! Deze geslaagde dag heeft De Cirkel 550 euro en veel bekendheid opgeleverd! Trikers, aanhang, vrijwilligers, wijkraad, winkeliers, wijkbewoners en iedereen die heeft bijgedragen: BEDANKT, het was super!


Samenloop voor Hoop Helmond 2013

Lieve mensen, lopers, vrijwilligers, survivors en naasten.

Zoveel indrukken, saamhorigheid en blaren. Dat zijn gevoelens die we overhouden aan een fantastische Samenloop voor HOOP 2013.
Ook hebben we veel dankbaarheid gezien. Dankbaarheid van de survivors en hun naasten over de georganiseerde activiteiten, het diner op zaterdag en de lunch op zondag. Het applaus en de aanmoedigingen waren indrukwekkend. Veelbetekenend waren de vele gesprekken tussen lopers en de vrijwilligers die de kramen hebben bemenst.
Ons mooie inloophuis stond op een prominente plek op het terrein. Zowel de lopers als wijzelf konden elkaar prima volgen. Veel foto’s zijn gemaakt door o.a. Onze kramen met de zeer bijzondere creatieve bijdragen van onze gastvrouwen en/of gasten zijn zeer goed bezocht.
Naast de vele emotionele hoogtepunten van deze Samenloop was daar ook het moment van de opbrengst. Ruim € 70.000,– werd door de voorzitter van de Samenloop, Wim Hillenbrink, aangeboden aan Dave Snellen van het KWF. Dave legde aan het massaal toegelopen publiek uit, dat het KWF een pilot is gestart om een deel van de opbrengst, maximaal 10%, ten goede te laten komen aan het plaatselijke inloophuis, De Cirkel. Een historisch moment in de geschiedenis van het KWF en de Samenloop voor Hoop.
Dus BEDANKT:
Samenloop voor Hoop Helmond. Koningin Wilhelmina Fonds, Regiocoördinator en plaatselijke afdeling van KWF Rotaract,
Alle vrijwilligers op het Warandepark En in het bijzonder dank aan de werkgroep en alle vrijwilligers van De Cirkel.
Karen van Hooff, voorzitter
noot: ik ga het niet hebben over de weersomstandigheden.


Samenwerking H.A.C. en De Cirkel Wandelrondje Helmond

HACklein
Inloophuis De Cirkel zocht een jaarlijks spraakmakend evenement om zich beter te kunnen profileren in de regio. Een breed evenement waarin gezondheid een belangrijke rol speelt. Atletiekvereniging H.A.C. heeft zo’n evenement met Wandelrondje Helmond en ging meteen akkoord. Dit jaar zijn de 5 km en de 10 km aan het programma toegevoegd. De helft van de opbrengst van deze afstanden gaat naar De Cirkel. H.A.C. en De Cirkel hebben elkaar gevonden en voor wandelaars is er nu nog meer te kiezen. Klik hier om verder te lezen

 

 


 

Meer weten over de mannendag van 8 november?
lees hier het krantenartikel


Lezing Voeding en Kanker

Ellen Kampman


Woensdagsavond 25 april hield Ellen Kampman, professor in voeding en  kanker, een   interessante, drukbezochte lezing in inloophuis De Cirkel.
Klik hier voor een samenvatting

 

 

 


De Stichting N.K.V.-Gebouw schenkt Inloophuis De Cirkel het schilderij ”Brabant” van schilder Evert Slegers.

Evert klein 2_01Het in opdracht gemaakte doek wordt zondag 30 september door het Bestuur van de Stichting om 14.30 uur officieel overhandigd aan het Bestuur van het inloophuis.

Na de overhandiging wordt vervolgens een expositie van regionale kunstenaars geopend met werken, die de kunstenaars hebben gemaakt in de periode dat ze met kanker te maken hadden. Op persoonlijke wijze hebben zij hun emoties en worstelingen gedurende die periode op bijzondere en creatieve wijze weten te vertalen door het maken van kunstwerken, een unieke verzameling van beelden, schilderijen en textielkunst.

Aan de expositie hebben de volgende regionale kunstenaars een bijdrage geleverd:
Ans Boterhuis, Yvonne Leenen, Liduine Jansen, Ineke Goedhart,  Leny van den Eerenbeemt, Marianne van de Cruys, Ria Kastelijns en Annie Munsters. Daarnaast heeft Petrie Smulders door middel van fotografie het ziekteproces van een van hen vastgelegd.

De tentoonstelling loopt van 1 oktober tot 1 november en is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Cirkel.

 

 

 


Specsavers
De Cirkel is een van de twee goede doelen geworden van Specsavers Helmond.
Wij bedanken al onze trouwe stemmers voor hun volharding!


Prostaatkanker en wat nu?
Uroloog Wim Stapper ging in de lezing van 7 september vooral in op de diverse onderzoeken die gedaan worden om prostaatkanker vast te stellen, de diverse stadia die er zijn met hun beloop en bijbehorende behandelmethoden. Ook kwamen de nieuwste ontwikkelingen bij behandeling aan de orde komen, zoals de kijkoperatie, de operatierobot en de laatste visie op screening voor prostaatkanker door middel van PSA bepaling. In het komende magazine (eind november/begin december) een uitgebreid verslag. Hier alvast de PDF van zijn lezing.


 

Reacties zijn gesloten.