Mannendag 2016

DSC04164

Een verhaal van John Peeters

Verslag Mannendag bij De Cirkel

Op een zonnige dag, afgelopen 10 maart had de Cirkel een mannendag georganiseerd en nadat we de dag rond 10.00 uur begonnen met koffie en gebak, brachten we eerst een kort bezoek aan ons toekomstige nieuwe pand wat verderop in de wijk en daarna togen we naar de eerste activiteit: een kookworkshop in Mierlo-Hout aan de Hoofdstraat bij Keukenkunst. De enthousiaste eigenaar en zijn medewerkster hadden een aantal leuke onderdelen voor een lunch klaarstaan, waarna we eigen teams vormden om de gerechten, zoals o.a. Velouté soep, Brabantse worstenbroodjes en Tarte Tartin zelf te bereiden en daarna aan een mooi gedekte tafel in een andere ruimte te verorberen.

 

Al de producten waren naar ik heb begrepen, geschonken door Jumbo Brandevoort, het was fantastisch.
Gemoedelijk en met succes genoten we van onze noeste arbeid. Om 14.00 uur haasten we ons naar het tweede onderdeel: een bezoek met rondleiding bij de Koninklijke Nedschroef te Helmond (centrum).
We kregen in de bestuurskamer eerst achtergrondinformatie van een werknemer die al menige decennia bij het bedrijf werkte en daarna onder begeleiding van een dame uitleg over de fabricageprocessen van dit al uit de 19de eeuw stammende bedrijf. We waren onder de indruk en iedereen was tevreden met deze heerlijke dag.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.