Sponsors Archief

Logo Roparun

Inloophuis De Cirkel bedankt Running team Laarbeek voor de aanbevelingsbrief die zij naar Roparun stuurde waarin zij onze subsidieaanvraag ondersteunen. En met succes!

De toekenning van het gigantische bedrag van Roparun van € 75.000,00 voor inrichting van ons nieuwe pand en tevens voor de lift is een feit.

cheque-sor-1
Op de foto de beide voorzitters.
Sponsors2012eerste
sponsorloop 2011 018
uitreiking (2)
cheque
cirkel1
cirkel2

Inloophuis de Cirkel, Helmond is een door de Belastingdienst erkende ANBI
______________________________________________________________________________________________

Overhandiging van de cheque met de netto opbrengst van de actie die de “Soroponisten” in 2016 voor het inloophuis hebben georganiseerd.
€ 9474,- een fantastisch bedrag.
Het inloophuis en dus de gasten, zijn hier blij mee zodat er weer de nodige zaken kunnen worden aangeschaft en mooie dingen kunnen worden georganiseerd voor de gasten.
______________________________________________________________________________________________

Sponsors eerste half jaar 2012
Inloophuis De Cirkel moet voor de volle honderd procent de eigen broek ophouden. En daarbij is elke vorm van hulp meer dan welkom. Dat kunnen grote bedragen zijn, maar ook ‘vele kleintjes maken groot’.

Groot was de bijdrage van Rotary afdeling Quartier van Peelland, die na een aspergediner 6000 euro overgemaakt heeft aan De Cirkel. Groot was ook de donatie van Helmond Sport (2500 euro), opgehaald na een sponsoractie bij Circus Renz. Bedrijven voor bedrijven Helmond die 1000 euro schonk na een geslaagde beurs hoort ook in deze categorie thuis.

Minder grote bedragen, maar zeker zo waardevol, leverden kleinere acties op. Ook hier speelde Helmond Sport een opvallende rol. Drie jeugdspelers hebben voorafgaand aan de laatste thuiswedstrijd van het seizoen heel enthousiast gecollecteerd. Hun inzet leverde 444 euro op. Wandelrondje Helmond (een samenwerking met H.A.C. Helmond) was ondanks het beroerde weer toch nog goed voor 200 euro. Beide waren vooropgezette acties. Heel leuk zijn natuurlijk de spontane acties. Bram van den Elsen uit Stiphout haalde met beachvolleybal 200 euro op en Anne van Melis heeft voor meer dan 400 euro aan kaarten verkocht tijdens de markt van het Baken op 10 juni. De kaarten waren het resultaat van haar fotografiehobby.

Bij elkaar een aardig bedrag! Goed voor een financiële dekking van een half jaar. Het eerste half jaar hebben we kunnen bekostigen. Nu het tweede half jaar nog! Onnodig te zeggen dat zonder subsidie, WMO, AWBZ en geld van een zorgverzekeraar gulle, warme giften onze enige bron van inkomen zijn. Heel veel dank allemaal!

Goede herder helpt De Cirkel
De Goede Herder hecht eraan haar naam eer aan te doen. Via een jaarlijkse sponsorloop zamelt de basisschool uit Helmond-Oost geld in voor goede doelen. Ook dit voorjaar hebben Jonge ‘herdertjes’ uit groep 5,6,7 en 8 weer hun best gedaan. De Cirkel, die in de buurt van de school ligt, hebben ze daarbij niet over het hoofd gezien. Het inloophuis werd door de leerlingen, die zelf de goede doelen mogen bepalen, aangewezen als project. Na de nodige kilometers en zweetdruppels werd op 27 juni een cheque overhandigd aan De Cirkel van maar liefst 500 euro. Voor kinderen een geweldig bedrag en voor De Cirkel een geweldig cadeau. Geld is fijn, maar het is ook fantastisch te zien dat ‘jonge herdertjes’ oog hebben voor volwassen zaken zoals ziekte en de gevolgen daarvan.
Heel hartelijk dank jongens en meisjes!
Harmonieus begin
Beter kon het nieuwe jaar voor De Cirkel niet beginnen. Tijdens de Nieuwjaarsconcert van ‘Stichting Helmond Ontvangt – Helmond Geeft’ 9 januari in het ROC Helmond kregen De Cirkel en Theo Driessen Instituut ieder € 15.000,00 uitgereikt. Het concert opgeluisterd door Jazz Orchestra of the Concertgebouw uit Amsterdam, een van Europa’s beste jazz-orkesten.

‘Helmond Geeft Het Nieuwjaarsconcert Helmond’ is een initiatief van de Stichting Helmond Ontvangt. De stichting is in 2005 opgericht door leden van de Rotaryclub Helmond. Het doel is ‘het ten behoeve van een Helmonds goed, maatschappelijk doel organiseren van een jaarlijks terugkerend evenement, zulks onder de auspiciën van Rotaryclub Helmond’. Dat de stichting een ruime vertegenwoordiging is van Helmondse bedrijven en organisaties blijkt uit het brede scala van leden/sponsors. De lijst van ‘gevers’ van 2011 bestond uit een lange lijst van kleine en grote bedrijven, ondernemingen en instellingen

Gesponsord in 2010 en eerder

Het fundament van een inloophuis is een ideaal en mensen (vooral vrijwilligers) die de visie vorm geven. Een ander fundament is geld. Minder in het oog springend, maar zeker van levensbelang. Gelukkig zien velen dit en sponsoren De Cirkel. .

In 2009 heeft de gemeente Helmond met een startsubsidie het opstarten van het inloophuis een flinke duw in de goede richting gegeven. Ook bedrijven en organisaties zoals Gamma Helmond gaven een cheque om in hun winkel te shoppen of schonken belangeloos spullen die goed van pas kwamen. Ook clubs zoals carnavalsvereniging Oranjebuurt uit Helmond en Lions Club Gewest Helmond droegen De Cirkel een warm hart toe.

Ook particulieren hebben in 2010 de portemonnee opengetrokken. Petrie Braat bijvoorbeeld, die eerst met haar moeder en na haar overlijden alleen, beschermengeltjes maakt en een deel van de opbrengst aan De Cirkel doneert. Of bijvoorbeeld Cato van Mierlo uit Bakel die tijdens de open dag met een olifant aankwam, waarin geld zat van een thuisveiling. Ook is in 2010 het idee van Vrienden van de Cirkel ontstaan

Reacties zijn gesloten.